درخت گردو چند ساله بار میدهد

8/آبان/1402 وبلاگ
بدون دیدگاه

درخت گردو چند ساله بار میدهد ؟ افرادی که قصد احداث باغ گردو را دارند اولین سوالی که برایشان پیش می آید این است که درخت گردو چند ساله میوه می دهد؟ و به دنبال ارقامی هستند که بیشترین بهره وری را داشته باشند. باردهی درخت گردو بر میزان سود شما از باغ گردو تاثیر مستقیم دارد.

درخت گردو یکی از درختان مهم و مفید در باغ ها و مزارع است که به دلیل میوه و سایر فواید آن مورد توجه کشاورزان و باغداران است. می توان گفت پاسخ به چند سال میوه دهی درخت گردو به وضعیت درخت، شرایط آب و هوایی، نوع گردو و محیط کاشت آن بستگی دارد. اما درخت گردو پس از رسیدن به بلوغ که معمولاً 5 تا 7 سال پس از کاشت است قادر به تولید میوه است.

نهالستان تخصصی گردو گلرنگ نهال، تولید کننده انواع نهال گردو که شما میتوانید به صورت تضمینی و کیفیت بالا، نسبت به سرمایه گذاری اقدام کنید. گلرنگ نهال با مجوز سازمان جهاد کشاورزی می باشد، همچنین ارسال نهال به تمامی نقاط کشور ظرف 48 ساعت صورت می پذیرد. جهت دریافت مشاوره ی رایگان خرید نهال گردو جهت راه اندازی باغ گردو، استعلام قیمت نهال و یا روند ثبت و ارسال سفارش نهال گردو، با کارشناسان ما ارتباط بر قرار نمایید.

درخت گردو چند ساله بار میدهد

درخت گردو معمولاً در سن 10 تا 20 سالگی به قوت و سرعت تولید میوه می رسد و پس از آن به تدریج تولید میوه آن کاهش می یابد. درخت گردو معمولاً به طور متوسط 25 تا 50 کیلوگرم گردو در هر درخت در سال تولید می کند. اما این میزان تولید می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله شرایط آب و هوایی، نوع خاک، نوع گردو و نوع کوددهی باشد. برخی از انواع گردو می توانند بیش از 50 کیلوگرم محصول در سال تولید کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است کمتر از این مقدار تولید کنند.

عوامل موثر بر زمان شروع باردهی و یا سن باردهی درختان گردو

پیش از اینکه عوامل موثر بر سن باردهی درختان گردو را برای شما بیان کنیم بهتر است بدانید دانستن این اطلاعات و به کارگیری آن قبل از احداث باغ گردو برای زودتر به بار نشستن درختان کاربردی تر خواهد بود و در بسیاری از موارد پس از کاشت نهال کاری از دست شما بر نخواهد آمد.

    رقم نهال گردو:

اولین عامل تاثیرگذار بر سن شروع باردهی نهال گردو نوع رقم آنها است، همه ی ما حتی بدون مطالعه ی منبعی خاص می دانیم که شروع باردهی در ارقام مختلف با هم متفاوت است و همه ی ارقام در یک سن خاص به باردهی نخواهند رسید.

پس چنانچه باغ گردو ی خود را احداث کرده اید برای دانستن اینکه در چه سنی به بار می نشینند بهتر است شناسنامه ی نهال خود را چک کنید، چنانچه هنوز باغ گردو را احداث نکرده و در حال جمع آوری اطلاعات در این رابطه هستید باید به شما این نکته ی مهم را آموزش بدهیم که انتخاب رقم گردو یکی از مهمترین گامها در تاسیس سود آور باغ گردو خواهد بود، یکی از همین مسائل موثر در سود آوری زود بازده بودن رقم است، بنابراین در هنگام خرید نهال گردو به زمان شروع باردهی نهال گردو توجه کنید.

ارقام تجاری که جدیدا در نهالستانهای معتبر تولید می شوند اکثرا از سال اول تا سوم پس از کاشت نهال باردهی خود را آغاز می کنند، البته شروع باردهی به معنای شروع باردهی مفید نبوده و سن باردهی مفید بیشتر است اما طبیعتا درختی که زودتر باردهی خود را آغاز کند زودتر هم به سن بلوغ باردهی و باردهی مفید خواهد رسید.

    شیوه ی تکثیر نهال گردو:

تکثیر نهال گردو به شیوه های گوناگون انجام می شود که از مهمترین و رایج ترین روشهای تکثیر نهال گردو شیوه های بذری و پیوندی است، در شیوه ی بذری دان نهال تولید شده دقیقا مشابه درختی که از آن بذر گرفته اید نخواهد شد و از این رو امروزه بیشتر نهالستانها برای تولید نهالهای صد در صد تجاری و با کیفیت از پیوند زدن ارقام تجاری بر روی پایه های بذری استفاده می کنند، جالب است بدانید که سن شروع باردهی در انواع نهال پیوندی بسیار پایین تر از انواع نهال بذری بوده و در اکثر موارد نهالهای پیوندی در سال اول و نهایتا دوم پس از کاشت نهال باردهی خود را آغاز می کنند.

    تغذیه درختان گردو قبل از کاشت نهال:

یکی از مهمترین اقدامات جهت باردهی به موقع درختان گردو تقویت خاک و حاصلخیز کردن خاک قبل از کاشت نهال گردو است، در صورتی که نهال در خاکی حاصلخیز کاشته شود نسبت به زمانی که در خاک فقیر کاشته شود قطعا باردهی زود هنگام تری خواهد داشت، بنابراین در صورتی که هنوز اقدام به کاشت نهال نکرده اید نسبت به حاصلخیز کردن خاک با اضافه کردن کودهای دامی و یا سایر کودهای مورد نیاز اقدام نمایید.

برای تعیین هر چه بهتر کودها مورد نیاز نیز می توانید از خاک زمین خود یک آزمایش تجزیه ی خاک گرفته و با مشورت گرفتن از مشاوران زبده نوع و میزان عناصر غذایی مورد نیاز را تعیین نمایید.

    تغذیه ی نهال در یک سال ابتدایی پس از کاشت:

پس از کاشت نهال در یک سال اول توصیه می شود از کودهایی که سبب افزایش رشد رویشی می شوند به میزان زیاد استفاده نشود چرا که تمرکز درخت بر رشد رویشی رفته و زمان شروع باردهی به تعویق می افتد، اما می توان با در نظر گرفتن نوع رقم، قطر تنه و ارتفاع نهال کود دهی به صورت محدود و تا اواخر بهار با کودهای مناسب و با درصد مناسب کود دهی را برای رسیدن به باردهی زود هنگام انجام داد.

به منظور تعیین دقیق میزان عناصر مورد نیاز باید حتما با یک کارشناس تغذیه مشورت کرده و پس از کاشت نهال تنها با مشورت ایشان کود مناسب را استفاده کنید در غیر این صورت ممکن است زیاده روی در استفاده از یک یا چند عنصر شروع باردهی را حتی تا چند سال به تعویق بیاندازد، علاوه بر این کار شما می توانید از کارشناسان ماهر در نهالستانهای معتبری که کار فروش نهال گردو را انجام می دهند به صورت رایگان مشورت گرفته و تغذیه ی اصولی پس از کاشت را برای بارذهی در زمان مقرر انجام دهید.

    آبیاری پس از کاشت نهال:

پس از اینکه نهال به زمین اصلی منتقل شود قطعا شوک و استرسهای جابجایی را متحمل می شود، در صورتی که پس از کاشت نهال آبیاری به درستی انجام نشود باردهی در زمان مقرر اتفاق نمی افتد، زمان و میزان آبیاری نهال تازه کاشته شده بستگی به فصل کاشت دارد، در صورتی که نهال گردو را در فصل پاییز به زمین اصلی منتقل کنید با توجه به میزان بارندگی احتمالا نیازی به آبیاری تا شروع فصل بها نخواهید داشت.

اما در صورتی که کاشت نهال در زمستان صورت بگیرد توصیه می شود به دلیل حجم کم ریشه و مصادف شدن رشد نهال با هوای گرم تا اواسط تابستان نهالها را هفته ای یک مرتبه آبیاری کنید تا قدرت کافی را بتوانند با جذب صحیح مواد غذایی از خاک و با کمک آب دریافت کرده و در زمان مقرر به باردهی برسند، در مورد کاشت نهال در پاییز نیز این موضوع صدق می کند که با شروع بهار نهالها هر هفته به آبیاری منظم احتیاج دارند.

    کنترل علفهای هرز:

پس از کاشت نهال سیستم ریشه ای نهال ضعیف است و در جذب مواد غذایی بین نهال تازه کاشته شده و علفهای هرز رقابت ایجاد می شود بنابراین در صورتی که پس از کاشت نهال اقدامی برای کنترل علفهای هرز انجام ندهید ممکن است به دلیل کاهش جذب مواد غذایی مورد نیاز باردهی درختان به تعویق بیوفتد.

    کنترل آفات و بیماریها:

پس از کاشت نهال ممکن است انواع آفات و بیماریها به دلیل ظریف بودن بافت نهال تازه کاشته شده به آن حمله کنند، در صورتی که رقم کاشته شده ی درخت گردو از نوع مقاوم باشد نگرانی خاصی وجود ندارد اما با این وجود پایش مستمر و برنامه ریزی شده را نباید از برنامه ی مدیریت باغ حذف کرد.

حمله ی انواع آفات و یا بیماریها نیز می تواند زمان شروع باردهی درختان گردو را تحت تاثیر قرار داده و به تعویق بیاندازد، بنابراین با پیشگیری از وقوع بیماری و آفت و یا درمان به موقع از این آسیب جلوگیری کنید.

    هرس نهال گردو پس از کاشت:

هرس کردن به ویژه در اولین فصل سبز پس از کاشت نهال به نهال کمک می کند تا شاخه های باردهی که حفظ شده اند انرژی بیشتری ذخیره کرده و در زمان مقرر به باردهی برسند، از آنجایی که اکثر ارقام تجاری گردو به صورت پیوندی تولید می شوند در نظر داشته باشید که نرکها و پاجوشهایی که زیر محل پیوند می بینید در هر فصلی از سال که باشد باید حذف شوند چرا که اینها شاخه های نهال پایه هستند که ما از آن باردهی را نمی خواهیم و باید انرژی ریشه در شاخه های بارده ی پیوند جمع شود.

هرس فرم نیز علاوه بر اینکه سبب می شود درخت فرم بهتری در سالهای پس از کاشت نهال داشته باشد سبب تقویت شاخه های بارده شده و باردهی در زمان مقرر را میسر می کند، برای این کار باید فرم درخت را در نظر داشته باشید و تمام نرک ها و شاخه های اضافه را از بیخ تنه ببرید، معمولا چند شاخه اصلی باقی می ماند و بقیه شاخه ها بیخ بر خواهند شد، نکته ی مهم این است که شاخه های حفظ شده را به هیچ عنوان سربرداری نکنید.

در آخر فصل نیز بهتر است شاخه های شکسته، صدمه دیده، آفت زده و بیمار را حذف کنید که باعث تجمع آفت و بیماری در باغ نشود و در شروع باردهی اختلال ایجاد نکند.

    کود دهی و تغذیه ی درختان در سالهای بعد از کاشت نهال:

در این مرحله نیز هیچ نوع کودی را بدون محاسبه ی نیاز درختان با توجه به آنالیز آزمایش تجزیه ی خاک وبرگ درختان مورد استفاده قرار نمی دهیم، اما استفاده از کودهای دامی کاملا پوسیده، انواع کودهای آلی و ارگانیک مانند اسیدهیومیک و امثال آنها با کمک به حاصلخیز ماندن خاک به درختان کمک کرده تا در زمان مقرر باردهی خود را آغاز کنند، بنابراین تقویت درختان در زمان شروع باردهی بسیار تعیین کننده است.

    آبیاری نهال از سال دوم کاشت به بعد:

بسیاری از درختان گردو در ارقام تجاری و پیوندی از سال دوم به بعد باردهی خود را آغاز می کنند، در نظر داشته باشید برای اینکه شروع باردهی با مشکل مواجه نشود باید حتما میزان رطوبت خاک تنظیم باشد، در هیچ زمانی در سال دوم پس از کاشت نهال خاک نباید رطوبت کمتر از 20 درصد و بیشتر از 80 درصد داشته باشد، رطوبنی که به آن اصطلاحا رطوبت گاو رو گفته می شود.

    گرده افشانی درختان گردو:

یکی از مهمترین عواملی که می تواند در زمان شروع باردهی و همینطور در میزان باردهی درختان گردو تاثیر گذار باشد گرده افشانی درختان است، زمانی که درختان شکوفا شوند اما گرده کافی یا مناسب به آنها نرسد قطعا باردهی نخواهند داشت، گرده افشانی ارقام تجاری مختلف گردو به وسیله ی پایه های گرده افشان انجام می شود.

برچسب ها




ارسال دیدگاه


جهت ثبت دیدگاه خود ابتدا باید وارد سایت شوید:
ورود / ثبت‌نام

ورود/ثبت نام

لطفا برای ورود یا ثبت نام،شماره تلفن همراه خودرا وارد کنید



دیدگاه ها